Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskoleprojekt fick pris

/
  • Erik Borvall delar ut utmärkelsen till representanterna för Byskolorna i Bollnäs AB, Sandra Williamsson, Johan Sigfridsson, Pontus Rogala och Veronica Birgersson.

Bollnäs centerpartiavdelning delade på tisdagskvällen ut ett bygdeutvecklingspris till aktiebolaget Byskolorna i Bollnäs AB. Ett bolag som ägs av bygdeföreningar i Söräng, Sörbo-Fjäle och Freluga.

Annons

Priset delades ut under ett informationsmöte om arbetet bakom friskolan i Söräng som hölls för Bollnäs lokala centeravdelning på Grand Hotel i Bollnäs. Bygdeutvecklingspriset är på 5 000 kronor och bolaget får priset för sitt bygdeengagemang.

- Även om det är ett aktiebolag så ligger det mycket ideellt arbete bakom, konstaterade Erik Borvall som delade ut priset.

- Jättekul att bli uppmärksammad även utifrån, konstaterade Pontus Rogala som tillsammans med Sandra Williamsson-Zetterqvist, Johan Sigfridsson och Veronica Birgersson representerade styrelsen för Byskolorna i Bollnäs AB.

Han betonar också att man för att få en både bra och långsiktig lösning sett till att Byskolorna i Bollnäs AB ägs av bygden, via föreningarna, och inte av föräldrar.

- Och det här projektet har verkligen engagerat hela bygden, säger Pontus Rogala. Och det är inte bara vi i styrelsen som varit med, allt som allt har nog ett femtontal personer varit engagerade.

Mer läsning

Annons