Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart beslutad intill Scandic

/
  • Det nya huset intill Scandic Hotel (till vänster i bildkant) byggs i sex våningar plus vindsvåning. Bildmontaget är gjort av Bollnäs Bostäder.

Ängabyggen i Bollnäs får bygga det första sexvåningshuset intill Scandic Hotel. Styrelsen för kommunala Bollnäs Bostäder tog på tisdagen det slutliga beslutet om en byggstart.

Hyrorna blir de högsta hittills i bostadsbolagets bestånd. En fyra på 109 kvadratmeter kommer att kosta cirka 11 000 kronor i månaden.

Annons

De tre nya sexvåningshusen i området började planeras redan 2006.

- Det känns fantastiskt bra att vi nu nått ända fram för det första huset, säger Bollnäs Bostäders vd Anders Wikström.

- Det här är något mycket speciellt för oss. Bolaget har drivit detta projekt ända från den första idén om att kunna bygga på platsen, via framtagandet av en detaljplan – och fram till ett förverkligande av hus nummer ett. Vi har varit med från ax till limpa.

Målet är att ta första spadtaget före årets sommarsemestrar. Men byggtiden är relativt lång. Färdigställandet anges nu till våren 2014.

Huset får 24 lägenheter i varierande storlek från två till fyra rum och kök.

Byggentreprenör blir alltså Ängabyggen AB som vunnit upphandlingen i konkurrens med Byggtec Gävleborg och Husbyggarna i Edsbyn AB. Den totala byggkostnaden ligger nära 55 miljoner kronor.

Huset blir ett så kallat passivhus. Det innebär energisnåla lösningar över hela linjen – med avancerad teknik för värmeåtervinning och isolering.

Mer läsning

Annons