Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussbolaget är självkritiskt

Nyheten om att tioåriga Moa Abrahamsson blivit uppmanad att kliva av bussen vid kommungränsen plockades under onsdagen upp av flera medier. KR-trafik är självkritiskt.

Annons

KR-trafiks vd Linda Salén ägnade en stor del av onsdagen åt kontakter med den lokala trafikledaren i Södra Hälsingland och åt att svara på frågor från både lokala och nationella medier.

HelaHälsinglands nyhet om att tioåriga Moa Abrahamsson blivit ombedd av en busschaufför att kliva av vid kommungränsen, mitt i skogen, plockades nämligen snabbt upp av andra medier.

- Självklart ska inte en chaufför agera så här. Vi måste förtydliga för chaufförerna vad som gäller när minderåriga reser med ogiltiga färdbevis, säger Linda Salén.

Vad är det som gäller då?

- Då ska man alltid transportera resenären dit den ska och ta kontakt med trafikledningen, så att de kan ta kontakt med den minderåriges vårdnadshavare. Det för att vårdnadshavaren ska agera och rätta till problemet med biljetten.

Men så gjorde alltså inte den chaufför som körde bussen som Moa Abrahamsson åkte med från sin skola i Mohed på tisdagen. Han stannade istället vid kommungränsen, frågade flickan om hon har "kommunkort" och när flickan utan att tänka efter svarade "ja" sa chauffören åt henne att kliva av.

- Jag tror de flesta av våra drygt 600 chaufförer agerar som de ska i sådana här situationer. Men ibland brister det. Därför får vi gå ut med informationen till chaufförerna igen, säger Linda Salén.

Mer läsning

Annons