Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruks varslar 25

Bruks AB med produktionsenheter i Arbrå, Bollnäs och Örnsköldsvik tvingas varsla 25 anställda om uppsägning.

Annons

Varslen meddelades under måndagen och berör både tjänstemän och kollektivanställda. De fackliga parterna - Unionen och IF Metall - är informerade och förhandlingarna inleds snarast.
- Alltid lika tråkigt att behöva lägga varsel, säger Johan Johansson, koncernchef i Bruks Group och vd för Bruks AB. Egentligen är efterfrågan på våra produkter fortsatt god och offertstocken ser bra ut.
- Orsaken till att vi ändå tvingas varsla är den svajiga ekonomiska situationen i Europa, den lider vi skada av. Att kronan stärkts så markant i värde är också en i sammanhanget mindre bra omständighet, säger Johan Johansson.


Den 19 oktober förra året varslade Bruks AB 25 anställda om uppsägning. Johan Johansson betecknade den gången åtgärden som "ett försiktighetsvarsel".
Johan Johansson vill inte spekulera i vad som händer med de nu lagda varslen men i fjol ledde "försiktighetsvarslet" till att 19 anställda blev uppsagda.


- Vi har som självklar ambition att alltid hålla våra anställda fortlöpande informerade om hur företaget går. Men jag vill inte ha någon uppfattning om de anställda utifrån vad de känt till blev chockade av varselåtgärden, säger Johan Johansson.


I pressmeddelandet med anledning av varslen skriver Johan Johansson: "Varslen ska ses som ett resultat av en volymminskning men även som en konsekvens av ett rationaliseringsbehov för att långsiktigt förbättra lönsamheten".
Och fortsätter: "Vi och våra ägare ser mycket positivt på Bruks långsiktiga utveckling. Bolaget har en unik och anpassad produktportfölj".

Mer läsning

Annons