Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bristande information om Hammar"

Flera ledamöter i teknik- och fritidsnämnden har reagerat på bristande information i samband med att trafikingenjören Lars Hammar lämnar sin tjänst med två årslöner vid månadsskiftet.

Annons

Ulf Arbinger (FP), som tillhör den politiska majoriteten – S, FP, SVP – i nämnden, har skickat ett mejl till samliga ledamöter, sekreteraren Urban Persson och förvaltningschefen Anders Aune. Där reagerar han bland annat över att nämnden inte fick någon information om att Lars Hammar skulle sluta vid sitt sammanträde i måndags.

- Vid ett av ärendena medverkade trafikingenjören som föredragande på ett som vanligt professionellt sätt – inte ett ord att han skulle lämna sin tjänst, skriver han.

Dagen därpå fick Ulf Arbinger och övriga ledamöter ett mejl med pressmeddelandet, som berättade att Hammar skulle lämna sin tjänst – med motiveringen att "det råder i dag oenighet om förvaltningarnas ansvarsområden i trafikfrågor och därför går Lars Hammar och Bollnäs kommun skilda vägar".

- Vad betyder egentligen detta? undrar Arbinger, som vill veta om det gäller organisatoriska frågor eller samarbetssvårigheter – och i så fall med vem/vilka – eller om det finns andra bakomliggande händelser. Och han förutsätter att jag han får en fullödigare information i frågan snarast.

Oppositionens främste företrädare i nämnden, andre vice ordföranden Thomas Backan (C), håller med Ulf Arbinger när det gäller bristen på information:

- Vi borde ha informerats i den här processen, för det här är ju en sak för vår nämnd. Som jag förstår har det kommit direktiv uppifrån och jag kommer att ta upp frågan vid nämndens möte i maj.

Mer läsning

Annons