Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bregott-diskussion i fullmäktige

Kommunalrådet Marie Centerwall (S) kan tänka sig att ta initiativ till att se över hur gåvor till kommunen ska hanteras. Men hon tänker inte "peka med hela handen" och bestämma att det ska serveras Bregott i Vallsta skola.

Annons

Vid kommunfullmäktiges möte på måndagskvällen svarade kommunalrådet på en interpellation från oppositionsrådet Ingvar Persson (M) och oppositionspartierna BP, M, C och KD om den så kallade Bregott-affären i Vallsta.

Där hade ett cateringföretag på orten erbjudit sig att skänka Bregott till Vallsta skola, när kommunen slutade servera feta mejeriprodukter av ekonomiska skäl vid årsskiftet. Verksamheten stoppades dock efter ett par veckor på initiativ av kommunens kostchef och förvaltningschefen för skolorna.

De fyra oppositionspartierna välkomnar liknande initiativ som i Vallsta och ville veta om kommunalrådet Marie Centerwall kan tänka sig att ta initiativ till ett politiskt förslag om vilka sponsring kommunen kan godkänna för sina verksamheter "till nytta och vägledning för kommunens tjänstemän".

Svaret blev att kommunalrådet kunde tänka sig att ta initiativ till att se över "hur gåvor ska hanteras inom ramen för gällande regelverk samt sponsring från enskilda och företag till kommunen".

- Tack för ett bra svar, sa Ingvar Persson – som hoppades han att en utredning skulle dras igång och komma fram till ett bra besked. I väntan på det, borde kommunalrådet peka med hela handen och säga att från och med nästa vecka ska det serveras Bregott i Vallsta skola, ansåg han.

Marie Centerwall höll inte med om det:

- Att peka med hela handen är inte riktigt mitt tillvägagångssätt. Jag kan mycket väl tänka mig att se över regelverk för gåvor och sponsring, men det handlar ju också om en prioritering av vilka frågor som ska hanteras och hur mycket energi som ska läggas på den här frågan.

Mer läsning

Annons