Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbolag vill utveckla Arbrå

Kommunägda AB Bollnäs Bostäder har 20 tomma lägenheter i Arbrå, men utesluter inte att bygga nya – med hiss.

Annons

Bollnäs Bostäder var ett av de kommunala bolag som presenterade sin verksamhet och sina framtidsplaner för politikerna i kommunfullmäktige på måndagskvällen. Och samtidigt som bolaget redovisar en god ekonomi och få outhyrda lägenheter i kommunen som helhet, så är Arbrå tätort ett orosmoln, konstaterade vd Anders Wikström och bolagsstyrelsens ordförande Ulf Nyrén (S).

Bolaget har sammanlagt 3 826 lägenheter. 50 är outhyrda för tillfället – och av dem finns hela 20 i Arbrå, berättade Ulf Nyrén. Han var allvarligt oroad för hur det ser ut i samhället, inte minst längs Bondegatan.

- Det ser förskräckligt ut. Alla måste bidra till att göra något för Arbrå – för om vi inte får ordning på detta så kommer också värdet av bolagets fastigheter där att minska, sa han.

Trots att det finns gott om tomma lägenheter i Arbrå, så kan Bollnäs Bostäder tänka sig att bygga nytt där, fick politikerna i fullmäktige veta. Åtta lägenheter med hiss nämndes:

- Det finns många äldre i Arbrå, men det är bara på Ängslunda (äldreboendet) som det finns hiss i dag.

I bostadsbolagets redovisning nämndes tänkbara tomter för nybyggen väster om Bondegatan och järnvägen genom samhället.

- På grund av bullret, är det inte säkert att man kan få bygglov, sa Ulf Nyrén. Men Arbrå är alldeles för viktigt för att lämnas vind för våg.

Efter redovisningen påpekade han att det krävs sanering på många håll i området – och att privata fastighetsägare också har ett ansvar.

- Det måste ske ett samarbete, för vi kan inte åstadkomma förändringen ensamma.

Mer läsning

Annons