Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästjej mitt i branddrama

/

Ett branddrama utspelade sig i byn Mae Phim i Thailand bara minuter innan tolvslaget på nyårsafton.

Mitt i kaoset befann sig Linnea Falkeborn från Bollnäs.

– Folk skrek "spring härifrån", berättar hon.

Annons

27-åriga Linnea Falkeborn befinner sig just nu i turistbyn Mae Phim i östra Thailand där hon har firat jul och nyår med sambon och delar av sin släkt. Hon reste från Bollnäs den 20 december och stannar i Asien till 12 januari.

Men nyårsaftonen blev inte riktigt som Linnea Falkeborn och hennes nära och kära hade tänkt sig. När det 25 personer starka sällskapet stod på strandkanten och skulle avfyra raketer och skicka upp thailyktor mot skyn började det plötsligt att brinna strax bakom dem.

Halmtaket på restaurangen bredvid den restaurang där sällskapet avnjöt nyårsmiddagen hade träffats av en missriktad raket och ett stort eldhav utbröt.

– Först förstod inte folk allvaret och vissa fotade branden. Sedan blev det kaos och folk började springa. Det blev panikslaget, säger Linnea Falkeborn, som flydde undan lågorna med sin pappa och hans sambo.

– Vi sprang längs strandkanten och upp mot vårt hotell några hundra meter bort. Sedan hördes en gasexplosion från en av restaurangerna och man visste inte om det skulle bli fler explosioner, så folk skrek "spring härifrån", fortsätter hon.

Enligt Linnea Falkeborn var brandkåren på plats efter drygt tio minuter. Ingen person ska ha skadat sig i eldhavet. Däremot förstördes minst hundra meter av byns huvudgata och tio till femton restauranger brann ner till grunden. En av dem var restaurangen där Linnea Falkeborns sällskap åt nyårsmiddagen.

– Den är helt nerbränd. Det finns inget kvar. Alla tak på restaurangerna var av halm och fattade eld väldigt snabbt, säger hon.

Hemma i Bollnäs fick Linnea Falkeborns mamma Cecilia Falkeborn snabbt reda på situationen i Mae Phim.

– De skickade sms direkt om att det hade blivit en brand, men att allt hade gått bra och att vi skulle höras dagen efter. Klart att man blev orolig, men nu mår alla hur bra som helst, säger Cecilia Falkeborn.

Nu laddar Linnea Falkeborn om för att fortsätta njuta av drömresan i Thailand.

– Vi har det jättebra och alla är oskadda efter i går (måndag). Vi är lite chockade, men annars är det bra. Vi får hoppas att 2013 blir bättre än den här starten.

Mer läsning

Annons