Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäskaptenen nöjd – trots finalförlusten: "Vi visar bra fart, kul att känna lite på Edsbyn"

Bollnäs hade kanske hoppats på lite bättre utdelning.
Men prestationen i årets Champions Cup får klart godkänt av lagkaptenen Andreas Westh.
– Det är kul med ett DM, och kul att få känna lite på Edsbyn i en match som har mer spets än en vanlig träningsmatch, säger han.

Annons

Efter förlängningssegern (2–1) mot Broberg så fick Bollnäs möta Edsbyn i årets final i Champions Cup. Men trots en hel del chanser, 16 hörnor och något så sällsynt som ett straffmål blev det till slut en klar seger för Edsbyn som på tilläggstid fastställde 7–3.

– Jag tycker vi gör en rätt skaplig match faktiskt, och vi har enormt med målchanser. Sett till dem är vi överlägset, mycket hörnor också, säger Andreas Westh.

Bollnäsjubel sedan Christian Mickelsson gjort 2–2 på ¨straff.

Edsbyn å andra sidan fortsätter att vara effektiva – bland annat genom tre raka hörnor i den första halvleken som förde upp laget till 4–2 i paus.

– Det är några billiga mål vi släpper och de gör tre mål på hörnor. Sen i andra trummar vi på bra, men de kan ju bevaka lite också. Men sett till spelet så visar vi bra fart och att vi var bättre än vad vi var mot Broberg i torsdags, säger Andreas Westh.

Och han kunde också erkänna att det var rätt roligt att möta just Edsbyn...

– Det var en jättebra match att få, och kul att känna på Edsbyn. De spelar lite annorlunda i år, man märker av att de går lite mer i förstalägena. Det är kul att spela mot såna lag även om det är svårt att få till sin egen organisation. Vi spelade också frejdligt.

Matchfakta

Edsbyn–Bollnäs 7–3 (4–2)

Mål: 0–1 (13) Pär Törnberg, 1–1 (16) Oscar Wikblad, 2–1 (23) Oscar Wikblad, hörna, 2–2 (39) Christian Mickelsson, straff, 3–2 (41) Mattias Hammarström, hörna, 4–2 (45) Mattias Hammarström, hörna, 5–2 (57) Daniel Liw, 5–3 (68) Anders Spinnars, 6–3 (88) Martin Frid, 7–3 (92) Mattias Hammarström.

Hörnor: 6–14.

Utvisningar: Edsbyn 2x10, Bollnäs –.

Domare: Ulrik Bergman.

Publik: 718.

Mer läsning

Annons