Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsbor bakom studentlitteratur

/
  • Gemensamt verk. Kuratorerna Annelie Lindberg, Karin Aune har tillsammans skrivit ett kapitel och barnläkaren Carl Lindgren är en av två redaktörer för boken
  • Alla medförfattare till
  • Många nyfikna kom till bokminglet.

"Barn med funktionsnedsättning" heter en alldeles färsk bok som förlaget Studentlitteratur gett ut. Tre av författarna är verksamma inom barnsjukvården i Bollnäs.

Annons

Häromkvällen var det bokmingel på Habiliteringen på Nyhedsbacken i Bollnäs. En ny bok skulle firas och kvällens huvudpersoner var Carl Lindgren, barnläkare inom barn- och ungdomssjukvården i Bollnäs, och Karin Aune och Annelie Lindberg som bägge arbetar som kuratorer på barn- och ungdomshabiliteringen.

Det är förlaget Studentlitteratur som gett ut boken "Barn med funktionsnedsättning".

- Projektet började för ett och ett halvt år sedan och nu är boken i hamn. Hittills har Stockholm universitet hört av sig och beställt boken, de kommer att använda den som lärobok. Det känns jättekul, sade Carl Lindgren.

Ungefär var tionde barn i Sverige har någon form av funktionsnedsättning som påverkar deras dagliga liv. Syftet med boken är att den ska ge ett modernt underlag för undervisning på högskolans vårdlinjer, men den ska även vara ett stöd för läkare och andra som arbetar med barn.

Ett kapitel i boken har kuratorerna Karin Aune och Annelie Lindberg skrivit tillsammans. De blev tillfrågade om de kunde berätta om sitt yrke på Habiliteringen i Bollnäs. De valde att skriva om två delar – det sociala stödet och psykosociala stödet.

- Vi har lagt mycket fokus på vårt möte med olika familjer. Föräldraskapet blir annorlunda när man har ett barn med funktionsnedsättning. Vi berättar i boket att ingen familj är den andra lik och det finns inga standardlösningar, berättade Karin Aune.

Mer läsning

Annons