Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsbo åtalas

Den unga Bollnäspojken placerades på behandlingshem. Där uttalade han dödshot samt misshandlade personalen som blev rädda och kände fruktan.
I går åtalades 17-åringen.

Annons

Pojken har haft en strulig ungdomstid vilket fick socialtjänsten att ingripa. I början av året var han placerad på ett behandlingshem i Borlänge. En placering som var långt ifrån oproblematisk.

I mitten av februari blev 17-åringen upprörd och till två anställda ska han uttryckt hot riktat mot deras kollega. De båda anställda ska vid den kommande rättegången berätta om hur han hotat med att slå in skallen på den namngivna kollegan.

Två veckor senare blev ytterligare en anställd hotad med stryk samt blev vid samma tillfälle upprepade gånger slagen i ansiktet av 17-åringen. Våldet slutade inte där. På eftermiddagen gav han sig åter på samma behandlare. Den här gången genom att sparka och slå mot mannen som dock lyckades parera attacken och också fick hjälp av tillskyndande personal.

Även enhetschefen för behandlingshemmet samt ytterligare en person fick ta emot hotelser samt våld. Samtliga har i polisförhör berättat att de känt fruktan i samband med, och efter, det inträffade.

Åtalet mot 17-åringen omfattar två fall av olaga hot, misshandel samt försök till misshandel.

Mer läsning

Annons