Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs får ny gatuchef i höst

Bollnäsbon Urban Kling har fått tjänsten som kommunens gatu- och fastighetschef. Han börjar sitt nya jobb den 1 september.

Annons

Den 1 april slutade Ylva Jedebäck Lindberg som gatuchef i Bollnäs efter sju år. Hon är nu vd för kommunägda Helsinge Vatten AB.

Tjänsten utökades i samband med att efterträdaren skulle rekryteras – och nu gäller ansvarsområdet både gatuenheten och fastighetsgruppen vid tekniska förvaltningen med sammanlagt 28 anställda.

18 personer sökte den nya tjänsten – och efter intervjuer har Urban Kling fått jobbet, som han tillträder den 1 september.

Urban Kling fyller 39 år i augusti. Han är infödd Bollnäsbo – född och uppvuxen i Björktjära, där han nu bor med sambo och tre barn. I dag arbetar han som byggledare och projektör vid Vectura Consulting AB – tidigare Vägverket Konsult . Där och vid Vägverket Region Mitt har han arbetat i sammanlagt 16 år inom olika avdelningar.

- Jag har framförallt jobbat på vägsidan – och bland annat haft uppdrag åt Bollnäs kommun med en underhållsplan för gator, säger han.

Urban Kling har en 4-årig teknisk gymnasieexamen i grunden och därutöver en rad fortbildningar i bland annat juridik och personligt ledarskap samt byggteknik på högskolan i Västerås

Mer läsning

Annons