Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bolag sponsrar Bollnäsdraget

/
  • Kommunledningen har enligt Leopold Stoltz inte tvingat bolagen att skriva under avtalen.

Förra året fick handelsföreningen Bollnäsdraget nej till ett kommunalt bidrag på 750 000 kronor. Men via samarbetsavtal med tre kommunala bolag har en annan lösning hittats.
- Den konstruktionen tillkom efter diskussioner med kommunledningen, säger Bollnäsdragets centrumsamordnare Jerker Persson.

Annons

Det är med kommunala AB Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi AB och avfallsbolaget Borab som i stort sett likalydande avtal upprättats med Bollnäsdraget.

Varje bolag betalar motsvarande 50 000 kronor i en fast årlig grundersättning till handelsföreningen. I Bollnäs Bostäders fall utbetalas dock halva summan genom att bolaget kostnadsfritt upplåter en kontorslokal på Östra Stationsgatan.

Pengarna är ersättning för aktiviteter som föreningen står för.

Därutöver betalas annonsutrymme av bolagen i samband de evenemang som föreningen genomför. Hur stora summor det totalt kommer att handla om är ännu oklart.

- Det är inget märkligt med det här upplägget. Insatsen från bolagen är en del av deras marknadsföring, säger kommunchef Leopold Stoltz, som framhåller att även den politiska ledningen i kommunen informerats.

- Vi gör ingenting som strider mot kommunallagen. Bolagen har också själva bedömt att de har nytta av detta.

Mer läsning

Annons