Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDSPEL: De visar en odödlig cirkus

/
  • Gänget bakom konstfotoutställningen Caput Mortum, Linda Westin, Beth Hansson och Katarina Hansson lovar att det även kommer en del två om cirkusgruppen i Ödmådern.

För 90 år sedan ingick direktören en pakt med djävulen om att hans cirkus skulle bli odödlig. Nu irrar de omkring i den mytomspunna skogen Ödmården.

Det är historien som berättas i konstfotoutställningen Caput Mortum som har vernissage på lördag.

Annons

Utställningen har skapats av Hälsingetidningars fotograf Katarina Hansson, sminkösen Beth Hansson och frisören Linda Westin.

- Vi har jobbat tillsammans i andra sammanhang och kommit på att vi vill göra ett projekt tillsammans. Beth har hållit på med skräckfilm och blod – och jag med cirkus. Och Katarina är en enastående fotograf. Det var så det började, berättar Linda.

De har jobbat med fotograferingarna under två års tid. Historien om när cirkusdirektören ingick en pakt med djävulen och intrigerna inom cirkusgruppen har växt fram under tiden.

- Direktören räknade inte med att cirkusartisterna kan skada sig, trots att de är odödliga. Och de råkar ut för en del olyckor, berättar Linda.

Alla utom en av de sex modellerna på de totalt 15 bilderna är cirkusartister även i det verkliga livet.

På lördagseftermiddagen hålls vernissagen för utställningen på Maxim i Gävle. Under kvällen kommer bland andra Hellsingland Underground spela i lokalerna.

Mer läsning

Annons