Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse i arenabolaget

/

Arenabolagets styrelseordförande Anders Gustafson är både förvånad och besviken efter kommunledningens besked – att det inte blir någon bandyarena på SJ-området i centrum:

- Det kom som en blixt från en klar himmel.

Annons

I flera år har privata Bollnäs Arena AB planerat för en bandyarena på det gamla järnvägsområdet i Bollnäs centrum. Bolaget vill i första hand köpa kommunens del av SJ-området – mellan Lidl och stambanan – med ambitionen att på sikt utveckla hela området till en ny stadsdel.

Men de idéerna är inte längre aktuella för politikerna i den nuvarande kommunledningen, det klargjordes vid en presskonferens på onsdagen.

- Jag är förvånad, säger Anders Gustafson. Om kommunen bygger i egen regi på Sävstaås i stället, blir det en total investering på ett par hundra miljoner – eftersom det bland mycket annat behövs en ny hockeyhall. Och ska man göra den investeringen på en åker utanför stan?

En bandyhall på Sävstås skapar ingen tillväxt för kommunen, anser han:

- Jag har slutat förvåna mig över turerna i det här ärendet. Men det är anmärkningsvärt att kommunen vill bygga på Sävstaås, när användarna inte vill vara där.

•Är det dags att lägga ner era planer nu?

- Nej, vi ger inte upp förrän det står en arena på Sävstaås. Till dess kommer vi att driva den här frågan – för en arena på SJ-området är det enda rätta.

Mer läsning

Annons