Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandvagn körde sönder i backen

/
  • När Magnus Andersson kom till sin arbetsplats i Bollebacken på torsdagen visade sig mycket av den senaste tidens jobb med snötillverkning ha förstörts av en bandvagn.

Tre av de stora högarna med konstsnö i Bollebacken och två ledningar till snökanonerna har körts sönder av en bandvagn. Och det är bara det senaste av flera fall av skadegörelse i backen.

Annons

För de fyra anläggningsskötarna i Bollebacken finns tydliga vägar upp och nedför slalombackarna. Pistmasinerna körs enbart på snö, medan andra fordon hålls borta från just snön – allt för att inte skräp ska förstöra för utförsåkarna.

Men nu är tre av de stora högarna med konstsnö, som snart skulle spridas ut i backen och pistas förstörda. Under natten mot torsdagen kördes en bandvagn över dem. Helt uppenbart har bandvagnen kört fast och när den har gasats för att tag sig loss har jord, gräs och kvistar har spridits ut i snön.

Ingen av de fyra anläggningsskötarna har sett bandvagnen, men spåren efter fordonet är tydliga.

- Vi har säkert tappat 10-12 arbetstimmar på det här, säger Magnus Andersson som är backansvarig.

Erfarenheten talar för att skadegörelsen kommer att fortsätta. Redan förra året kördes en bandvagn i backen och dessutom körs ofta både snöskotrar och bilar i backen.

- En gång förra året kom det en personbil utför bananbacken när vi hade träning för barn, berättar Magnus Andersson.

Mer läsning

Annons