Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandet är klippt för privat hemtjänst

/
  • Det var nöjda och glada miner när landshövding Barbro Holmberg invigde bollnäs första privata hemtjänstföretag.
  • Landshövding Barbro Holmberg tycker att det är kul att se den här typen av initiativ och tror att det kommer fler liknande företag i framtiden.

Bandet är klippt och därmed är Bollnäs första privata hemtjänst invigd.
Lisa Lind som står bakom Mollis Vård & Omsorg har till och med fått sin första kund.
- Det känns både bra och pirrigt, säger hon.

Annons

Det var i somras som Lisa Lind skickade in en första ansökan om att få etablera privat hemtjänst i Bollnäs.

Den gången blev det avslag från socialnämnden eftersom det fanns brister i underlaget.

I november lämnade hon in en ny ansökan och nu gick det bättre. Så bra att hon under torsdagen kunde inviga Mollis Vård & Omsorg som har sina lokaler efter Industrivägen i Bollnäs.

Klippte bandet gjorde landshövding Barbro Holmberg. Trots att hon är en van saxklipperska har hon aldrig invigt ett privat hemtjänstföretag tidigare.

- Det är kul att se den här typen av initiativ. Jag tror att vi kommer att få se fler sådana här företag i framtiden. Det roliga är att det kan öppna upp för kvinnligt företagande, säger Barbro Holmberg.

Hon kommer även att följa utvecklingen för att se var företaget kommer att landa så småningom.

Själv har Lisa Lind planer på att utöka företaget eftersom. Förra veckan fick hon sin första kund men tanken är att hon ska ha ett 25-tal kunder och på sikt runt tio anställda.

- Vi kommer att utföra samma jobb som den kommunala hemtjänsten, men trygghet och säkerhet är mina nyckelord. Kunderna ska kunna känna igen den personal som kommer från gång till gång, säger hon.

När Lisa Lind får frågan varför hon valt att sadla om, ler hon bara och säger att det började den där gången hon var med i en beredning inom landstinget som handlade om hur äldre kunde hamna i kläm mellan den kommunala- och landstingsvården.

Då bestämde hon sig för att starta något eget.

- Först ville jag öppna ett privat äldreboende men det visade sig bli ett alldeles för stort projekt, så då valde jag att inrikta mig på hemtjänst istället, säger Lisa Lind.

Mer läsning

Annons