Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avstängningarna ska utvärderas

/
  • Pär Hed och Janne Sandström från Bright River Cruisers diskuterade på lördagskvällen de tillfälliga trafikreglerna med Helen Pajari, yttre befäl hos polisen och Lars Hammar kommunens trafikingenjör.

De tillfälliga trafikreglerna inför lördagens cruising i Bollnäs har diskuterats livligt, inte minst här på helahälsingland.se. Och reglerna diskuterades vidare under själva cruisingkvällen.

Annons

Enligt de tillfälliga trafikreglerna som gäller för kvällen har stora delar av Bollnäs stängts av och de anvisade gatorna har blivit enkelriktade. Något som raggarna inte är allt för imponerade av.

- Visst, åskådarna kanske ser lika bra ändå, säger Janne "Kannon" Sandström i Bright River Cruisers. Men vi som kör våra bilar på en cruising gör inte det för pöbelns skull. Vi vill själva se på andra bilar och då måste det finnas mötande trafik. Det är inte så jäkla kul att som nu sitta och titta in i samma bilarsel hela kvällen.

En åsikt som vi hörde från många av de bilburna under kvällen. Men från kommunens och polisens håll är man överens om att man tagit ett bra beslut.

- I det här läget sätter vi säkerheten först, säger Helen Pajari, yttre befäl hos polisen. När det gäller det som är enkelriktat är det för att ge möjlighet för utryckningsfordon att använda åtminstone den ena vägbanan och att vi stängt av parkeringar är för att få bort däckbrännandet, det så kallade "burnandet" från staden. Det kanske blir i alla fall men i så fall utanför de centrala delarna och då blir det lättare för oss att beivra det.

- Problemet är att det inte finns något arrangemang, säger trafikingenjör Lars Hammar. Det vore mycket lättare om någon ville ta ansvar för cruisingen.

Men Pär Hed, ordförande i Bright River Cruisers, är tveksam.

- Jag är lite rädd för det juridiska i ett sådant åtagande, menar han.

Han har däremot inget emot att däckbrännandet försvinner, men han är ändå inte helt nöjd framförallt inte med enkelriktningen.

- Det gick kanske lite fort när det beslutades, uttrycker han sig diplomatiskt.

- Vi kände ändå att vi ville göra något ur säkerhetssynpunkt, säger Helen Pajari. Det här är strategin för ikväll och efteråt får vi sätta oss ner och utvärdera resultatet.

Mer läsning

Annons