Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avgörande i höst för Flästa Källa

I augusti/september ska den pågående testförsäljningen av förpackat vatten från Flästa utvärderas.
- Sedan får styrelsen ta ställning till om det blir "kör" eller "stopp" för hela projektet, säger ordföranden Olle Eriksson efter årsstämman i Flästa Källa AB.

Annons

Sedan sex veckor tillbaka säljs bordsvatten från Flästa utanför Arbrå – i flaskprydda kartongförpackningar – i 15 av den stora tyska kedjan Getränkelands butiker.

- Vi förlänger provförsäljningen hela juli månad, säger Olle Eriksson. Vi säljer i ett litet urval butiker, men tendensen visar att den tyska marknaden skulle kunna utgöra grundvalen för en påtaglig del av vår produktion i framtiden.

Efter en utvärdering av försäljningen i Tyskland i augusti/september, ska styrelsen i Flästa Källa ta ställning till om det blir en fortsättning på fabriksplanerna – eller om projektet ska stoppas.

- Om vi bestämmer oss för att köra vidare, kommer vi att gå ut med en nyemission för att få in minst 10 och högst 20 miljoner kronor i nytt kapital, säger Olle Eriksson.

•Vad tror du själv att beslutet blir?

- Vi ska inte sticka under stol med att det är ett riskprojekt, men mycket talar för att det går att tjäna pengar på det här inom några år – även om det inte handlar om några snabba inkomster.

Mer läsning

Annons