Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avancerad keramikskulptur till folkhögskolan

/

Under ett år ska lilla Beda sprida ro och såpbubblor på Bollnäs folkhögskola. Det sedan konstnären Tim Dillner vunnit en utsmyckningstävling med en skulptur föreställande sin lillasyster.

Annons

Konstskolan i Gävle är en filial till Bollnäs folkhögskola – därför var det så klart dit personalen i Bollnäs vände sig när de för ett år sedan kom på att de ville ha en konstnärlig utsmyckning i entrén till matsalen.

Idéerna utmynnade i en tävling bland konstskolans elever och på fredagen invigdes det vinnande verket.

- Det var en väldig enig jury som utsåg vinnaren, berättade Jens Salander, som är linjeansvarig vid Konstkolan, under sitt invigningstal.

Det vinnande verket heter Beda blåser bubblor och är en skulptur i keramik, som målats med akrylfärg, av Tim Dillner från Gävle.

- Det är månaders jobb bakom det. Jag har provat många nya tekniker och fått testa mig fram till vad som blivit bra, berättar konstnären.

Beda blåser bubblor föreställer Tim Dillners åttaåriga syster Beda i naturlig storlek. Och precis som namnet säger blåser skulpturen bubblor, som är gjorda i glas och bildar en valvbåge över en trappa. Skulpturen är gjord i 23 delar och beskrevs av linjeansvarige Jens Salander som ett mycket avancerat verk. Dessutom förhöll han sin beundran för den fina psykologiska närvaron i verket.

Mer läsning

Annons