Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Augustprisvinnare till biblioteket

/
  • Augustprisvinnaren Tomas Bannerhed kommer berätta om sin debutroman Korparna.
  • Karolina Ramqvist har en alldels färsktryckt bok i bagaget när hon kommer till biblioteket i Bollnäs.

Högaktuella Karolina Ramqvist och Augustprisvinnaren Tomas Bannerhed kommer till höstens författarkvällar i biblioteket.

Annons

Karolina Ramqvist senaste roman Alltings början har precis kommit ut och handlar om en ung kvinna i 1990-talets Stockholm. Huvudpersonen är dotter till en äkta 70-talsfeminist – något om inte känns helt överraskande med tanke på för vilken text Ramqvist först blev uppmärksammad. Det var nämligen för ett brev från Ulf Lundell som hon publicerade i boken Fittstim.

Hon har sedan tidigare bland annat skrivit boken Flickvännen, som handlar om sambon till en grovt kriminell. För den boken har hon fått tidningen VI:s litteraturpris och Sveriges Radios romanpris.

Ramqvist kommer till biblioteket den 2 oktober. En månad senare, den 6 november, kommer Tomas Bannerhed, som debuterade med romanen Korparna förra året. Bannerhed fick Augustpriset i den skönlitterära klassen samma år och flera andra priser för boken. Sedan dess har det hunnit bli många författarkvällar för honom.

- Jättemånga, konstigt nog. Den här romanen som jag har skrivit har slagit an något hos stora delar av det läsande folket. Det är jättekul, inte för att jag får stå i centrum, utan för att det får fler att läsa boken.

Mer läsning

Annons