Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta lärare sägs upp i Bollnäs

Åtta lärare inom skolan i Bollnäs kommer nu att sägas upp. Det blev resultatet av förhandlingarna med lärarfacken, som nu har avslutats.

Annons

Ett 40-tal lärartjänster har förhandlats bort, i samband med anpassningen till minskat elevantal i främst gymnasiesärskolan sedan i våras. Men det innebär inte att lika många lärare förlorar sina jobb.

Efter tjänstledigheter, pensioneringar och egna uppsägningar konstaterades det för en månad sedan att nio personer på lärarsidan inte kunde erbjudas fortsatt arbete inom skolan.

Sedan dess har det pågått omplaceringsutredningar, där de berördas erfarenhet och kompetens har jämförts med lediga tjänster inom hela kommunens verksamhetsområde. De har lett till att en av de nio har fått annat arbete, medan de övriga åtta kommer att sägas upp.

Inom fackförbundet Kommunals verksamhetsområde pågår fortfarande omplaceringsutredningar för 47 personer – som också riskerar uppsägning. Det gäller främst elevassistenter, boendepersonal och vaktmästare på gymnasiesärskolan Höghammar, men också personal inom andra delar av barn- och utbildningsförvaltningen.

Mer läsning

Annons