Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärofyllt pris till Bollnäsdansare

/
  • Stycket Homeless utsågs till Publikens val. Bollnästjejerna Isolde Söderqvist och Clara Persson har koreograferat och dansade sedan tillsammans med Frida Kratz, Caroline Björkman, Anna Berglund och Linnea Larsson.

Sex dansare från Bollnäs vann titeln Publikens val, när koreografitävlingen Skapa Dans arrangerades för femte året i rad. Vinnare bland alla 31 dansare och koreografer från länet blev Linnea Dolk från Delsbo.

Annons

- Det var ingen lätt uppgift för juryn att utse en vinnare. Nivån har höjts för varje år och deltagarna är väldigt skickliga, säger danskonsulent Sofia Nohrstedt.

Tävlingen arrangerades på Gävle Teater i söndags. Merparten av länets dansskolor och aktörer fanns representerade i tävlingen och publiken fick se alla typer av dansstilar från street till show, modernt till lyrisk jazz.

Juryn utsåg Linnea Dolk från Delsbo med sitt stycke Dawn of time som vinnare. Motiveringen löd "För originalitet, känsla och modet att våga beröra öppnade detta stycke en ingång till en egen tolkning av publiken". Linnea Dolk får tävla i riksfinalen av Skapa Dans i Karlskrona i höst.

Även Bollnäsdansare nådde fina framgångar i tävlingen. Isolde Söderqvist och Clara Persson hade koreograferat stycket Homeless som utsågs till Publikens val. Isolde Söderqvist och Clara Persson dansade tillsammans med Frida Kratz, Caroline Björkman, Anna Berglund och Linnea Larsson och fick fribiljetter till en av Gävle Teaters dansföreställningar under våren.

- Det var första gången vi tävlade och det var lite nervöst. Det är roligt att publiken valde oss som vinnare, det betyder att vi nådde fram till publiken, säger Isolde Söderqvist.

Bollnästjejerna har lärt känna varandra genom Dansoteket och dansen de tävlade med i söndags visades för första gången i våras på terminsavslutningen.

- Det är en streetdance i ganska modern form. Den känns bra att dansa, den är unik och häftig, säger Isolde Söderqvist.

Juryns hedersomnämnande fick stycket Turning tables som dansades och koreograferades av fem tjejer från Gävle.

I pausen bjöds på danskavalkad där alla tidigare vinnare av Skapa Dans Gävleborg fanns med.

Mer läsning

Annons