Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenarapport klar i dag

Efter flera förseningar ska konsultrapporten om en bandyhall i Bollnäs presenteras under tisdagen. Det hela direktsänds också på kommunens webb, med start cirka 17.45.

- Det blir en presentation och ett överlämnande, säger samhällsbyggnadschef Lars Åsberg.

Annons

Konsulten, Hammar Locum Metior i Gävle, har haft kommunens uppdrag att analysera både de kommunala kostnaderna och de samhällsekonomiska effekterna av de tre alternativ som tidigare presenterats.

Alternativen för lokaliseringen är gamla SJ-området, mejeriområdet och Sävstaås. Men även ett nollalternativ har ingått i utredningsuppdraget.

Konsultrapporten ska ligga till grund för den fortsatta politiska processen. Presentationen görs mellan klockan 18 och 20. Som moderator under mötet fungerar Per-Olof Apel.

Något material från konsulten har ännu inte offentliggjorts. Men det har tidigare framkommit att ett bebyggelseprojekt för gamla SJ-området ingår i utredningen.

Enligt konsultföretaget kommer rapporten att innehålla både en faktadel – med ett siffermaterial – och ett preciserat förslag när det gäller arenafrågan.

- Rapporten är ännu inte helt färdig, men en sammanfattning delas ut och det blir även annan information, säger Thomas Hammar.

Mer läsning

Annons