Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenabolaget köper järnvägsstation

Järnvägsstationen i Bollnäs har sålts till huvudmännen bakom arenabolaget i Bollnäs – i köpet ingår också tre andra markområden i närheten.

Annons

Bollnäs Arena AB lämnade högsta anbudet, när det statliga fastighetsbolaget Jernhusen hade annonserat ut de aktuella fastigheterna i centrala Bollnäs till försäljning hösten 2010. Men förhandlingarna har dragit ut på tiden och först nu har köpeavtalet skrivits under.

- Tillträdet sker den 1 juli och då ska köpeskillingen betalas, säger Claes Schillerström som är förvaltare vid Jernhusen.

•Varför säljer ni stationen och markområdena?

- Stationen ingår i ett paket, som vi säljer för att vi inte ska ha kvar verksamhet i Bollnäs – och villkoret var att allt skulle säljas tillsammans. Det ingår i vår strategi att vi inte ska äga fastigheter på mindre orter längre.

•Hur märker resenärerna att järnvägsstationen får nya ägare?

- Det blir ingen skillnad alls. Köparen övertar alla skyldigheter och rättigheter gentemot resenärerna och hyresgäster i huset.

Köpare är ett nybildat bolag med arenabolagets styrelseordförande Anders Gustafson och ledamöterna Åke Hedlund och Staffan Skogens som ägare.

•Varför köper ni en järnvägsstation?

- Fastigheterna är viktiga för exploateringen av det gamla SJ-området i Bollnäs. De ligger runt området och är strategiskt viktiga, när vi i Bollnäs Arena AB vill förverkliga planerna på stadsdelsutveckling och en bandyarena där, säger Anders Gustafson. Och vi tror det är viktigt att lokala intressen köper.

FOTNOT. När Bollnäs kommun fick erbjudandet om att köpa fastighetspaketet med järnvägsstationen 2010, var priset 11,2 miljoner kronor. Hur mycket de nya ägarna ska betala, vill varken köpare eller säljare avslöja.

Mer läsning

Annons