Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anstånd för Anneforsparken

Bollnäs kommun får förlängd tid till den 31 januari med sitt yttrande om vindparken Annefors, som Bergvik Skog har sökt tillstånd för att få bygga.

Annons

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 29 oktober, ville majoriteten säga nej till Bergvik Skogs ansökan om att få bygga en vindpark med upp till 140 verk i södra delen av kommunen. Men minoriteten drev igenom en återremiss för att bland annat utreda hur många lokala arbetstillfällen som utbyggnaden skulle innebära – och hur mycket pengar som skogsbolaget i så fall skulle betala ut i så kallad bygdepeng.

Det är länsstyrelsen som ska besluta om tillstånd eller avslag för parken, men för att kunna ge tillstånd måste kommunen ha sagt ja till ansökan. Och länsstyrelsen hade redan gett kommunen anstånd med sitt yttrande en gång, till den 31 oktober. Därför skapade minoritetsbeslutet om återremiss förvirring i fullmäktige – eftersom det från majoritetshåll bedömdes omöjligt med ytterligare förlängd yttrandetid.

Nu har i alla fall länsstyrelsens miljöprövningsdelegation beslutat om anstånd med kommunens yttrande till den 31 januari, som minoriteten önskade. Bergvik Skog har heller inte haft några invändningar mot den förlängda yttrandetiden.

Mer läsning

Annons