Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anonym anmälan mot SVP-politiker

/

Teknik- och fritidsnämndens ordförande Kent Hedberg (SVP) anmäls anonymt till kommunledningen för att ha brutit mot trafikregler.

- Det är någon i min nämnd eller förvaltning som vill sätta dit mig, säger han.

Annons

I en anonym skrivelse till kommunchefen och kommunalrådet refereras det till en händelse förra torsdagen, när Kent Hedberg och hans partikamrat Henrik Olofsson var på väg till Höghammarhallen i Bollnäs. Besöket ingick i en studieresa, i anslutning till nämndens sammanträde tidigare under förmiddagen.

Enligt anmälaren hade bilen med de båda politikerna körts på en väg med förbud mot fordonstrafik och parkerats intill hallen, där det är parkeringsförbud.

"Det kanske inte är någon allvarlig händelse, men då högsta ansvarige för kommunens trafikfrågor inte följer skyltar och trafikregler så undrar man vad som gäller i kommunen", skriver den anonyme anmälaren – som efterlyser lämpliga bestraffningar.

- Det ägnar sig inte kommunen åt, säger kommunalrådet Marie Centerwall (S). Men spontant tycker jag att alla ska följa trafikreglerna – och som förtroendevald är man iakttagen i vad man gör, mer än man kanske föreställer sig. Och det är bra att föregå med gott exempel.

Kent Hedberg förnekar inte att han gjort fel:

- Det var sagt att vi skulle träffas utanför Höghammarhallen– och vi åkte dit och parkerade där. Då vi fick höra av förvaltningschefen och en nämndledamot att vi hade parkerat där man inte får parkera – och hade åkt på en 15 meter lång väg, där man inte får åka på dagtid. Men då var ju skadan redan skedd.

Det som hänt känns inte bra, tycker han:

- Naturligtvis var det inte mitt syfte att bryta mot reglerna. Och det måste vara någon från min egen nämnd eller förvaltning som har anmält det – för det fanns inga andra personer där.

Mer läsning

Annons