Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen för stölder på Max

Nu kan polisen vara på väg att klara upp stölderna ur säkerhetsboxen på Max i Bollnäs. På tisdagen gjorde polisen husrannsakan hos en person med anknytning till restaurangen.

Annons

Polisen utreder nu flera brott mot hamburgerrestaurangen Max. Det handlar om flera stölder ur en säkerhetsbox i kontornet. I slutet av juli och i mitten av augusti stals totalt närmare 56 000 kronor ur boxen. Även i september och november har pengar stulits från restaurangen.

Men brotten som nu utreds handlar också om en mindre brand under natten mot måndagen. Den upptäcktes av en städare som först såg att en dörr inte var riktigt stängd och att den larmade. Sedan såg städaren att det rykte från en pappersrulle som lagts i en frityrkorg. Polisen rubricerade branden som mordbrand.

På tisdagen gjorde polisen husrannsakan hos en person med anknytning till restaurangen och hämtade denne till förhör. Den personen är nu skäligen misstänkt för åtminstone fyra stölder och försök till mordbrand hos Max och är anhållen.

Åklagare Peter Olofsson ska sätta sig in i ärendet under torsdagen och kommer därefter att bestämma om han ska begära den misstänkte häktad eller inte. En eventuell häktningsframställan måste lämnas till tingsrätten senast på lördag.

Mer läsning

Annons