Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anabolbluff slutade med utpressning

Mannen betalade för att få anabola steroider. I stället blev han lurad och utpressad på flera tusen kronor.

Annons

De båda männen känner varandra sedan en tid tillbaka. För drygt ett år sedan frågade den ena mannen den andre om han visste hur det gick till att köpa anabola steroider. Bollnäsbon svarade då att han kunde ordna det, och mannen betalade 5 000 kronor.

Han fick dock inga preparat. I stället ska mannen ha överlämnat 1 000 kronor till för att få ett medel som skulle motverka biverkningar vid användandet av anabola steroider.

Efter det fick mannen besked om att den kontakt som hade preparaten hade åkt fast och att han måste vara med och betala bötesbeloppet för kontakten. Historien rullades upp när mannens anhöriga börjat ana oråd. De tyckte att han verkade orolig och insåg att han försökte låna pengar på olika håll.

Den 25-årige Bollnäsbon åtalas nu för bedrägeri, utpressning och försök till utpressning. Enligt åtalet har han lurat av den andre mannen 18 000 kronor.

Dessutom ska Bollnäsbon ha försökt pressa den andre att betala ytterligare 41 000 kronor genom att hota med att polisanmäla honom för narkotikabrott. Han ska också ha hotat honom med att andra skulle komma och ta hans bil och dator om han inte betalade.

25-åringen har erkänt brott även om han anser att vissa belopp i åtalet inte stämmer. Det kommer att bli en rättegång om saken i Hudiksvalls tingsrätt framöver.

Mer läsning

Annons