Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla välkomnar en fritidsgård

/
  • Jesper Larsson och William Höglund ser framemot en fritidsgård i Kilafors. Då får de äntligen någonstans att ta vägen på kvällarna.
  • Läraren Lars Bäckström tycker att man börjat komma till rätta med buset och förstörelsen på skolan.
  • Äntligen satsas det i Kilafors. Joakim Lundin, Pontus Gabriel och Filip Aldén är nöjda.
  • Kasper Ekström tror att det blir lugnare både på skolan och i byn när man får en fritidsgård.

- Äntligen händer det något!

Både elever och lärare på Kilafors skola är glada över att politikerna nu tycks vara villiga att satsa på en fritidsgård.

Och de är eniga om att buset och förstörelsen kommer att minska.

Annons

Samma dag som elever och lärare kan läsa om att kommunstyrelsens utskott för kultur- och internationella frågar anser att det är ytterst angeläget med en fritidsgård i Kilafors passar vi på att besöka ortens skola.

- Äntligen, det här var verkligen på tiden, vi har känt oss väldigt eftersatta här i Kilafors. Men nu ser det ut som vi får en fritidsgård och ungdomarna något att göra på kvällarna, säger läraren Lars Bäckström.

Tanken är att fritidsgården till att börja med ska inrymmas i det nyrenoverade uppehållsrummet på skolan. Många tycker att det hade varit bättre med en annan placering, men eleverna är ändå med på noterna.

- En fritidsgård är nice, säger Filip Aldén som går i 9:an.

Han och kompisarna Joakim Lundin och Pontus Gabriel tror att "buset" kommer att minska betydligt när de har något att göra på kvällarna. På önskelistan står tv-spel, pingisbord, musik- och diskorum.

- Då tror jag att de flesta av oss kommer att besöka fritidsgården, säger Joakim Lundin.

Mer läsning

Annons