Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tre döms för mord

Alla tre unga männen kommer att dömas för mord. De ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan domen kommer.

Annons

I dag meddelade Hudiksvalls tingsrätt att det finns övertygande bevisning om att de åtalade har gjort sig skyldiga till mord på Christian Larsson i Bollnäs. Det innebär att de i en kommande dom kommer att fällas för mord.

Två av dem anses också skyldiga till brott mot griftefriden. Det gäller bilföraren och "18-åringen" som återvände till den nedgrävda kroppen, grävde upp den och sänkte den i sjön Lill-Nien. Kvarlevorna återfanns en månad efter mordet.

Nu ska det utredas vilken påföljd som är lämplig för männen, alla födda år 1991. Tingsrätten har därför också i dag beslutat att alla tre mordåtalade ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

De har tidigare genomgått en mindre sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7- undersökning. Dessa undersökningar gjordes av läkare som är specialister i psykiatri. Bedömningen var att två av de mordåtalade kunde ha en allvarlig psykisk störning, och att det borde utredas vidare. Det gällde bilföraren och den man som var 18 år vid brottet.

Men åklagaren begärde under den sista rättegångsdagen att även lägenhetsinnehavaren ska genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning. Hudiksvalls tingsrätt beslutar nu att alla tre ska genomgå en sådan undersökning. Eftersom de är häktade får den ta högst fyra veckor, och efter det meddelar tingsrätten domen.

Mer läsning

Annons