Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlénshuset sålt till Bollnäsföretag

/

Åhlénshuset i Bollnäs är sålt.
Köpare är Björn Jonsson, via det nystartade fastighetsbolaget Vretåker 2 AB.
Jonsson äger sedan tidigare Bad & Värme i Bollnäs och han är delägare i Ängabyggen.

Annons

Efter flera fastighetsaffärer sedan 2005 mellan fastighetsbolaget Kungsleden, brittiska Boultbee och Nordic Retail Fund, med bas i England och USA, har Åhlénshuset hamnat i lokal ägo.

Äntligen, kanske någon tycker. För med en lokal ägare borde det gå lättare att kommunicera om skötsel och underhåll, om hur fastigheten exteriört bara blir fulare och fulare. De en gång vita fasadskivorna i träfibercement har numera smutsgrått och svart som dominerande färger.

Bollnäs kommun har varit i kontakt med den tidigare fastighetsägaren och påtalat bristerna i underhållet, men ingenting har hänt. Två gånger sökte och beviljades Boultbee bygglov för en upprustning av fastigheten, men båda byggloven löpte ut utan att någon ens drog på lite målarfärg på de redan då fula fasadskivorna.

Nordic Retail Fund, som köpte av Boultbee, hade inte ens så sent som i mars i år fastigheten i Bollnäs med på sin aktuella underhållslista.

Nu finns en ägare på nära håll, närmare bestämt i Ren, Bollnäs. Där har Björn Jonsson, 42 år och från Arbrå, sitt kontor.

- Inte är det snyggt, men jag har inga planer i nuläget på att vidta några åtgärder. Vill nog vänta och se hur det blir med torget, om hur det ska se ut, innan det händer någonting med Åhlénshuset, säger Björn Jonsson apropå utseendet på fasaden.

- Jag tycker att fastigheten bör harmonera med torget. Vi får väl se när och hur det kommer att bli.

Eftersom det handlar om Brotorget är en tidpunkt svår att fastställa. En arkitekttävling om torgets utseende ska det i alla fall bli och efter den kan kanske Björn Jonsson ta tag i sin del av området.

Mer läsning

Annons