Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aggressiv man hotade polispatrull med kniv

Bollnäspolisen grep vid middagstid på fredagen en knivbeväpnad man på Gärdet i Bollnäs. Mannen är i 25-årsåldern, bosatt i Kilafors och är sedan tidigare känd av polisen.

Annons

Redan på torsdagen kallades polisen till Socialtjänstens kontor i Bollnäs. Mannen hade då uppträtt hotfullt mot personalen som känt sig tvingade att låsa in sig för att inte komma till skada.

Polisen tog då med sig mannen till polisstationen, men han släpptes senare på kvällen. På fredagen var det alltså dags igen för en ny utryckning.

Personalen på Socialtjänstens kontor ringde polisen eftersom mannen återigen var där och bråkade. När polis kom dit så försvann mannen springande från platsen i riktning mot Gärdet.

Polisen hann upp honom på Polacksgatan, men han tänkte inte låta dem omhänderta honom. I stället drog han fram en stor kökskniv och försökte med hjälp av den hålla poliserna ifrån sig.

Situationen var mycket obehaglig.

– Det var mycket nära att poliserna tvingades använda sina tjänstevapen, konstaterar förundersökningschefen Andreas Hansemon vid Bollnäspolisen.

Dessbättre gick det aldrig så långt utan poliserna kunde gripa mannen som nu befinner sig på Bollnäs polisstation. Han kan räkna med att bli anmäld för grovt olaga hot, brott mot knivlagen och efter att personalen på Socialtjänsten har hörts kan det även bli hot mot tjänsteman.

Efter att åklagare kopplats in kan det under kvällen eventuellt också bli fråga om att mannen anhålls. Mannen är även före torsdagen och fredagens bråk välkänd av polisen för liknande brott.

Mer läsning

Annons