Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äggkastning ett större problem än man kan tro

/

Under våren och försommaren har ett tiotal polisanmälningar gjorts om äggkastning i Arbrå. Det ryktas också om ett stort antal icke anmälda tillfällen och nu börjar Arbråborna att tröttna.

Annons

– Det är ju så låg nivå på det här så det finns inte, säger en Arbråbo som drabbats.

Han och de andra Arbråbor som uttalar sig i tidningen vill vara anonyma för att inte råka ut för repressalier. Men när han nyligen blev utsatt för andra gången tyckte han att det fick räcka.

Den här gången kastade någon två ägg mot hans fönster, det ena träffade fönsterblecket och rann ner längs husfasaden.

– Det inträffade alltså vid femtiden på eftermiddagen, säger han. Allt känns så himla onödigt och dumt.

Redan i vintras kastade någon tre ägg på ett fönster hos honom och ett ägg på fasaden.

– Man kan kanske tycka att det inte är så farligt att råka ut för det här, men det är inte bara att städa upp efter förödelsen, säger han. Folk kan skratta ända tills de själva råkar ut för det.

– Det har kastats ägg från Vallsta till Lottefors, berättar en annan Arbråbo. En gång fick en mopedist ett ägg i hjälmen, det hade kunnat gå riktigt illa.

Det finns också vittnesuppgifter som tyder på att det inte rör sig om pojkstreck utan att det faktiskt är vuxna människor som ligger bakom dåden.

Polisen bekräftar att det hittills har kommit in ett tiotal anmälningar.

– Vi har fått in vissa tips och tar tacksamt emot fler om någon har ytterligare tips eller iakttagelser som kan sättas i samband med det här, säger Andreas Hansemon, vid Bollnäspolisen.

Mer läsning

Annons