Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aefabs vd vill ha bort förtroendevalda: "Det har gått för långt"

Artikel 3 av 7
Konflikten inom Hyresgästföreningen
Visa alla artiklar

Den lokala hyresgästföreningen i Alfta förstör, trakasserar och använder härskartekniker. Det skriver Aefabs vd Mikael Reijer till Hyresgästföreningens regionchef. Och han vill att organisationen utesluter tre styrelsemedlemmar.

Annons

Mikael Reijer, vd Aefab, vill att Hyresgästföreningen utesluter tre personer från den lokala hyresgästföreningen i Alfta.

Den 23 mars, dagen efter mötet i Alfta, skriver Aefabs vd Mikael Reijer ett mejl till Johan Pelling, regionchef för Hyresgästföreningen Aros-Gävle. Här slår han slår fast att: ”Nu har det gått för långt!”.

Läs mer: Aefabs vd Mikael Reijer: "Jag lägger mig i för att samarbetet ska fungera"

Enligt Mikael Reijer förstör den lokala hyresgästföreningen i Alfta och beter sig nedvärderande mot sina kollegor i Bollnäs-Ovanåker – bland annat genom att använda härskartekniker.

"Jag vill att ni omedelbart utesluter förtroendevalda representanter som är Jan Wahlman, Christer Bäcklin och Roger Johansson", skriver Mikael Reijer.

– Ja, det var ord och inga visor och ingen rolig läsning, säger Hyresgästföreningens regionchef Johan Pelling.

Hyresgästföreningens regionchef Johan Pelling säger att det i det här läget inte är aktuellt med uteslutning.

Att en vd från ett bostadsbolag vill att förtroendevalda representanter utesluts ur Hyresgästföreningen tillhör inte vanligheterna.

– Det är naturligtvis vare sig hans uppgift eller roll. Men vi är tacksamma när vi har en bra relation med våra bostadsbolag och blir glada när de hör av sig och säger till när det är något som de inte tycker fungerar.

Läs också: Jan Wahlman: ”Mikael Reijer har tagit ställning för Bollnäs i vår konflikt”

Johan Pelling vill inte säga exakt vad konflikten handlar om.

– Jag vill inte döma något på förhand, men att något inte bra där är helt uppenbart och det har jag fått höra från flera håll.

– Det är en mix av relationer och olika åsikter om hur saker ska skötas. Det gäller bland annat hur boinflytande i samarbete med bostadsbolaget Aefab ska se ut.

Att som Mikael Reijer föreslår utesluta tre medlemmar ur organisationen är inget som Johan Pelling kan se är aktuellt att göra.

– Det har hänt att vi uteslutit personer, men då ska det till mycket och mer. Det kan vara saker som har en brottslig karaktär, men så är inte situationen här. Det handlar i stället om att personer kan komma att suspenderas från uppdrag.

Nu håller Hyresgästföreningen i regionen på med att utreda den interna konflikten.

–Nu har vi en person som tittar på det här. Alla ska få chans att komma till tals och ge sin version.

När utredningen är klar ska regionsstyrelsen ta ställning till om man behöver vidta åtgärder eller inte. Och i regionstyrelsen sitter Jan Wahlman – en av dem som är involverad i den lokala konflikten.

– Han kommer naturligtvis inte få vara delaktig i det här beslutet, säger Johan Pelling.

Läs också:

Så ska bristen på bostäder åtgärdas: "Politiker har ett ansvar för den bostadskris vi ser"

Efterlyser fler billiga hyresrätter

Alla artiklar i
Konflikten inom Hyresgästföreningen
Annons