Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50:e gången gillt på långfredag: Dragspelsgala i Bollnäs med skivsläpp och stipendiat

/
  • Alfta dragspelsklubb har anordnat galan sedan 1968.
  • 2016 års musikstipendium tilldelas sångerskan Hannah Körner.

På långfredag är det dags igen för en riktig hälsingeklassiker i Bollnäs kulturhus. Alfta dragspelsklubb arrangerar sin 50:e dragspelsgala.

Annons

Föreningen firar 50 galor på 49 år och utlovar bred och varierad musik med inslag av sång och andra instrument än dragspel. Musiker som Janne Krantz, Sören Rydgren och Bröderna Bertilsson är några av de som står för underhållningen på Kulturhusets scen. Konferencier är Linda Netsman.

LÄS MER: Avslappnad, trivsam underhållning

– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande för årets program. Det blir bra med publik och en trevlig föreställning, säger Sivert Wästberg, ordförande i dragspelsklubben.

Dragspelsgalan har sedan våren 1968 varit en del av Hälsinglands kulturscen. För några år sedan flyttade den från sporthallen i Alfta till Kulturhuset i Bollnäs. Årets gala följer i en tradition där folkkära artister som Kalle Moreaus, Harry Brandelius och Andrew Walter tidigare uppträtt. I år väntar 190 minuter show.

– Vår publik är de som gillar dragspelsmusik i olika former och det kommer de att få. I år är det lite särskilt att Per-Olov Bertilsson uppträder med sina elever, det är roligt med ungdomen, säger Sivert Wästberg om kvällen.

Under jubileumsgalan ska även musikstipendiet från Lill-Erik och Inger Perssons minnesfond delas ut. I år tilldelas det mezzosopranen Hannah Körner från Bollnäs. Hon studerar i dag vid operalinjen på Högskolan i Göteborg och är inom kort även aktuell för tredje gången med en uppsättning av Carmen.

– Hon är en väldigt duktig sångerska. Det avviker lite från dragspelen, men det är också ett kännetecken för galan att det finns en bredd, säger Sivert Wästberg.

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här

Mer läsning

Annons