Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33,6 miljoner krävs för kringkostnader

/
  • Byggs en arena på SJ-området av Bollnäs Arena AB så uppstår också kringkostnader för ytterligare drygt 33 miljoner kronor, åtminstone om man ska tro på den rapport som nu tagits fram.

En arena på SJ-området kan innebära ytterligare 33,6 miljoner kronor i kringkostnader. Det visar en färsk rapport som tekniska förvaltningen i Bollnäs snart presenterar.
Sammanställningen finns med i ett arbetsmaterial som ännu inte offentliggjorts.

Annons

Det är gatuchef Ylva Jedebäck Lindberg som tagit fram nya preliminära bedömningar kring kostnaderna för infrastrukturinsatser i samband med ett eventuellt genomförande av den första etappen för SJ-området. I den etappen ingår bland annat bandyarenan och en ny skejthall.

I arbetet med rapporten har också planarkitekt Bashir Hajo vid kommunens samhällsbyggnadskontor medverkat tillsammans med Jan Wallin från Infranord (före detta Banverket Produktion) och Tony Stark från Trafikverkets mellersta region.

- Det ska fortfarande ses som översiktliga kostnadsbedömningar. Slutkostnaden är svår att överblicka mer än så, säger Ylva Jedebäck Lindberg.

Hon betonar att inga diskussioner förts kring vem som ska stå för dessa kostnader, där även mark- och fastighetssaneringar ingår.

- En del skulle kunna hamna under kommunens ansvar och annat under arenabolaget. Men även tidigare verksamhetsutövare skulle kunna få stå för en del.

Flera undersökningar visar att det finns markföroreningar som uppstått i tidigare verksamheter. Under de mer än 130 år som det funnits verkstäder på området är det i huvudsak SJ som varit huvudägare av mark och fastigheter.

Sedan 2009 är det Bollnäs kommun som äger marken och fastigheterna intill gamla SJ-verkstaden. Den västra delen av området köptes då av privata fastighetsbolaget Bollbro för 15 miljoner kronor.

Läs mer i onsdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons