Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23 år sedan sist – nu är Bollnäs nära division 2 igen: "Måste in mer pengar"

Med fyra omgångar kvar toppar Bollnäs GIF tabellen i stor stil. Samtidigt förbereder sig klubben för ett eventuellt avancemang till division 2. – Det är bara att köra om vi får den chansen, säger sportchefen Anders "Lillis" Persson.

Annons

Det börjar så smått att lukta division 2 för Bollnäs GIF igen. Senast klubben befann sig på den nivån var så länge sedan som 1994. Den sejouren blev kortvarig och under hela 23 år har Bollnäs harvat runt i lägre divisioner utan lyckats ta sig tillbaka.

Men nu kan det vara dags igen.

– Verkligen, man kan ha sämre lägen inför avslutningen, säger Anders Persson.

Anders Persson, sportchef i Bollnäs GIF.

Bollnäs har avgörandet i egna händer. Med fyra matcher kvar att spela är tabellettan fem poäng före Hofors på andra plats.

– Det blir en väldigt viktig match mot Sala nu på lördag. Vinner vi den, då ska det mycket till. Men samtidigt, ett kryss där och Hofors fortsätter att gå bra är det öppet igen.

Om Bollnäs håller hela vägen ställs förstås frågan: Är klubben redo för division 2? På planen har spelarna så här långt visat att de förtjänar förstaplatsen i serien. Men ett avancemang kommer också att innebära betydligt större kostnader för klubben.

– Det är lite osäkert. Vi måste in med mer pengar. Men vi jobbar redan med att få fler sponsorer, säger Anders Persson.

– På ungdomssidan är vi den klart största klubben i Bollnäs och i Hälsingland. Många andra backar, med vi ökar bara. Vi har 520 ungdomar, flickor och pojkar, som är under 18 år.

– Det gör att vi betalar enorma pengar för planhyror på Solrosen, och även Sävstaås. Det lider vi mest av.

Hamode Hussein är Bollnäs bästa målskytt under säsongen med sina nio mål.

Norrtvåan brukar kallas för en ruinserie. Lagen har många och långa bortaresor kryddat med lite publik på hemmamatcherna.

– Jag vet vad division 2 kostar om vi hamnar i Norrland, vilket inte alls är säkert. Och nästa år ser den ut att bli ännu dyrare.

"Lillis" Persson är dock noga med att påpeka:

– Det är fortfarande långt kvar innan vi är där.

Han säger samtidigt att ekonomin inte kommer sätta stopp för spel i tvåan.

– Nej, vi kan inte backa utan det är bara att köra om vi får den chansen. Annars dödar vi fotbollen för tio år framåt. Det är ingen som vill spela i förening som inte har ambitioner att gå upp i seriesystemet. Det måste vi lösa.

FAKTA: Återstående matcher för Bollnäs GIF

3/9: Sala (b)

10/9: Dala-Järna (h)

17/9: Hofors (b)

1/10: Korsnäs (h)

LÄS MER: Bollnäs vilda segerglädje i seriefinalen: "Nu är vi ett steg närmare"

Mer läsning

Annons