Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs varning till hemmastarka Iggesund inför derbyt: "Vill avsluta den sviten"

15 juni 2014 hemma mot Bollnäs. Det var senaste gången Iggesund förlorade en seriematch på Movallen. Nu möts lagen igen. – Vi är sugna på att avsluta den sviten, säger Johan Sköld, mittfältare i Bollnäs.

Att Movallen har växt fram till Iggesunds hemmaborg är det ingen som ifrågasätter. Det nuvarande division 3-laget har inte förlorat där på nästan två år. Då vann Bollnäs med hela 5–1 och Johan Sköld minns den matchen i division 4 Hälsingland mycket väl:

– Jag läste att Iggesund har en lång vinstsvit. Då tänkte jag att de har nog inte förlorat på hemmaplan sedan de mötte oss senast, säger han.

– Jag kommer i håg att Dido (Hussein) gjorde ett otroligt snyggt mål. Det stod 2–1 när Iggesund fick ett straff som tog i ribban. Sen kontrade han in 3–1 och det var lite av spiken i kistan.

LÄS MER: Fredag 18:50: Vi TV-sänder derbyt i trean – Iggesund mot Bollnäs

Iggesunds mäktiga svit är nu uppe i 17 raka matcher.

– Det ska bli jätteroligt med ett lokalderby och även om Bollnäs är en bit ifrån känns det som att det finns en rivalitet. Det ska bli spännande och jag fram emot det. Det brukar också bli välspelade matcher mot Bollnäs, säger tränaren Jonas Höglund.

Bollnäs parkerar på andraplats i division 3 södra Norrland. Men båda lagen söker efter stabilitet i säsongsinledningen. Bollnäs har bland annat kammat noll i sina två tidigare försök på bortaplan.

– Det är svårt att säga. Det gäller att ta med spelet från hemmaplan även borta. Och det har vi inte lyckats med. Men nu känns det som en perfekt match med ett derby som är mer än ett vanlig bortamatch, säger Johan Sköld.

– Den första halvleken mot Avesta var väldigt bra och vi går in med ett bra självförtroende.

LÄS MER: Bollnäs tillbaka efter storförlusten - vann med 4–1 mot Avesta

Iggesund ligger sjua i tabellen inför fredagskvällens match som direktsänds på helahälsingland.se.

– Vi kan inte vara missnöjda som nykomling med att tagit sex poäng på fyra matcher, även om vi tycker att vi emellanåt haft för djupa dalar i prestationerna, säger tränaren Jonas Höglund.

– Vi har till och från haft fruktansvärt mycket folk borta både i träning och matcher. Det är klart att vi letar efter en grund någonstans. Men jag tycker att de som fått chansen tagit den och gjort det riktigt bra.

LÄS MER: Iggesund föll med 0-2 mot Hofors: "Vi bör göra mål på våra chanser"

I Iggesund finns Lars Olsson och André Eliasson på skadelistan. Skyttekungen Joel Stillmark, som byttes ut skadad i senaste hemmamatchen mot Dala Järna, är också ett frågetecken.

– Han finns tillgänglig, men frågan är om vi väljer att riskera något. Det är också samma situation med Fredrik Näsman, säger Jonas Höglund.

I Bollnäs är lagkaptenen Johan Persson borta resten av vårsäsongen med ett brutet båtben i handen. Jens Olsson är tillbaka i truppen efter att ha saknats i den senaste matchen.