Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs tvåa i division 1-premiären

I helgen samlades ponnyryttare från när och fjärran på Östanbräck för att delta i Hudiksvalls rid- och ponnyklubbs lokal/regionala hopptävlingar, där även omgång 1 av ponnyallsvenskans division 1 skulle avgöras.

Sex lag ställde upp i lagtävlingen, och tre av dessa var felfria och gick till omhoppning. Och där blev det en strid på tiondels sekunder, då både Gävles ponnyklubb och Bollnäs var felfria även i omhoppningen. Men Gävle var några tiondels sekunder snabbare, och andraplatsen gick därmed till Bollnäs. Tredje laget till omhoppning var laget från Ringnäs, som hade fyra fel i omhoppningen och tog därmed hem tredjeplatsen.

Söderhamns starkaste kort var Lovisa Rundberg på D-ponnyn Salt´n Pepper, som vann lördagens lätt C. I den klassen kom Bollnäs Matilda Bäremo/Munsboro Chester, trea.

Från Ockelbo kom Lydia Landin på Trefaes Black Bundo, och red hem andraplatsen i söndagens lätt A i kategori D.

Från hemmaklubben tog 17-åriga Ida Nordin och hennes D-ponny Munsboro Fizz, hem vinsten i lördagens lätt B. Och Ida tog en riktig storseger. Hon hade hela åtta sekunders marginal till tvåan.

Sabina Dahlberg och Kinturk Rocket, Ringnäs, vann söndagens lätt B, kategori D. Klubbkamraten Klara Hammarström var placerad i både lätt B och lätt A med C-ponnyn June. För Selma Hammarström blev det också en placering i lätt B med Munsboro Cougar på söndagsförmiddagen.