Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs till final i lag-SM

/
  • Stina Karlsson och Quantas tog en placering i freagens 1,20.
  • Cilla Tangfelt och Box Car Willie gjorde som vanligt en fin tävling. De var tvåa i en 1,30 och fyra i en 1,50.

Bollnäs hoppryttare är klara för final i lag-SM. I söndags hoppade de hem tredjeplatsen i elitseriens sista omgång, vilket totalt gav dem en andra plats i serien, och en biljett till lag-SM.

Annons

Det blev en nervpressande sista omgång. Tävlingen i Högbo var den första lagomgången som reds utomhus, och banbyggare Leif Hall hade byggt en krävande och teknisk bana.

Bollnäs hade chans att gå till omhoppning. Både Uppsalalaget Aros och laget från Piteå hade fyra fel vardera, och när Bollnäs ankare, Cilla Tangfelt/Box Car Willie, red in på banan, skulle en felfri ritt från Cilla innebära att även Bollnäs skulle gå till omhoppning.

Men även en så rutinerad häst som Box Car Willie kan råka i svårigheter, vilket innebar att Bollnäs slutade totalt på åtta fel, och en tredje plats.

Efter omhoppning var det nykomlingarna Aros som vann före Piteå. Och nu vidtog en spännande summering av poängen. Det visade sig att både Aros och Bollnäs slutade på 23 poäng, men Aros hade bättre individuella placeringar i sista omgången, och utdömdes därmed till segrare.

– Ingen av oss hade någon egentlig koll om vi skulle bli tvåa eller trea, så det här var jätteroligt, säger lagledaren Gabrielle Young Shing Pettersson.

I början av juni bär det av till Strömsholm och SM-finalen.

 

Mer läsning

Annons