Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs styrkelyftare på väg mot allsvenskan

Bollnäs SK tog det mycket personligt i den andra serieomgången av division 1 i bänkpresserien.


Personbästa alltså...

Ronny Vestlin tangerade sitt personliga rekord samtidigt som både Mikael Hellström och Johan Forsman höjde sina personliga rekord med hela 17,5 kilo var.

Laget höjde sig där med hela 45 kilo jämfört med första serieomgången och gick om Göteborg i serien. Bollnäs SK ligger nu på en andra plats som innebär allsvenskan nästa år då två omgångar återstår.

Mikael hade bara några dagar innan serieomgången fått beskedet att han var uttagen till Junior-VM i Tjeckien den 2-4 juli och tackade för förtroendet genom att pressa imponerande 215 kilo.

Johan som har varit ett lyft för laget efter sin comeback i förra omgången och pressade med bländande teknik 192,5 kilo i tredje lyftet.

Ronny hade två lätta lyft på 205 kilo och 212,5 kilo innan han avslutade med att pressa 220 kilo i sista lyftet. Det fina resultatet gör att laget drog ifrån Säffle AK och gick om Göteborgs SK i kampen om en andra plats efter serieledaren Södertälje AK.