Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs slog Färila i fyran

En bra fotbollsmatch - åtminstone i första halvlek - där båda lagen ville spela fotboll.
Serietvåan Bollnäs drog det längsta strået och slog överraskningslaget Färila med 2–1.

Örjan Nyman, 34, som tänt till denna säsong, inledde matchen på topp hos Färila. Och redan efter fyra spelade minuter knoppade han in 1–0, då han vann en duell mot Emil Norell i Bollnäsmålet som kom ut fel.

Stärkt av detta förde sedan Färila matchen i början och hade mest boll. Bollnäs fick ändå till en kvittering ganska snart, och denna efter en lite väl mesig försvarssekvens från hemmalaget. Daniel Scherdin fick tämligen ostört vandra fram på Färilas högerkant, och enkelt servera Bollnäs specielle målskytt Oliver Widahl som inte gjorde något misstag.

Första halvlek var bra, och båda lagen hade bud på ledningsmål. Redan nämnde Widal visade att han inte behöver mycket till chans för att vara giftig, bollen dock utanför den gången.

Emil Mårtensson, å sin sida, väggade sig fram med Örjan Nyman, men lagkaptenens hårda avslut parerades av bortamålvakten.

Öppningen på den andra halvleken blev motsatt till den första; Bollnäs gjorde ett snabbt mål. Daniel Scherdins stenhårda och välplacerade träff går inte att säga något om än att det var stiligt, men det som föranledde målchansen får nog åter lastas Färilaförsvaret.

Sedan fick Bollnäs rikta in sig mera på försvar, och detta gjorde de kompakt och bra när Färila pressade.

– Vi försökte även spela i andra, men de fick pressa oss onödigt mycket och vi pangade långt, säger Bollnäs tränare Anders Ungman, som inte har några större förhoppningar om att nå seriesuveränerna Trönö i tabellen.

– Nej, det blir nog svårt. Men vi ska försöka bjuda på bra fotboll i alla fall. Och det tycker jag att både Färila och vi gjorde.

Hemmatränaren Lennart Bennermo höll med i stort om matchens karaktär.

– Ja, båda lagen ville spela fotboll, men oavgjort hade varit mera rättvist. Vi hade dessutom fler lägen än vad Bollnäs hade.