Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs ridsällskap tävlar om SM-bucklor i Strömsholm

/

Bollnäs ridsällskap representeras av två lag, ett för ponny och ett för storhästar, när SM–finalerna i hoppning avgörs på Slottsbanan i Strömsholm nu till helgen.
Dessutom finns klubbens Vicktoria Tällberg på plats och gör sin första SM–tävling i dressyr.

Annons

Efter att båda lagen blev tvåa i sina elitserier så var SM–platserna klara.

– Det här är jättekul och framförallt att vi har två lag med och en ryttare i dressyr, säger storhästlagets lagledare och tränare Gabrielle Yong Shing Pettersson.

För ponnylaget är det här den fjärde raka finalen.

– Nu är det lite synd för de saknar den bästa hästen. Det är ju fyra i laget som rider men nu på bara tre hästar så det blir direkt lite svårare. Det gäller att de tre går riktigt bra för att nå andra omgången.

Lika mycket rutin har inte storhästlaget när det gäller finalhoppning.

– Nej, det var nog 14–15 år sedan Bollnäs red storhästfinal i SM. Men vi är tre av fyra ryttare i dagens lag som fanns med den gången. Så vi har hållit på ett tag.

Daniel Yong Shing, Cilla Tangfeldt och Gabrielle Yong Shing försvarade Bolläs färger den gången. I dagens lag rider också Tove Sjödin.

Om sitt eget lags chanser säger hon så här:

– Förhoppningen är att vi ska komma med till den andra omgången dit de sex främsta går efter kvalhoppningen. Men det är mycket som avgör. nerver och annat och vi ska också tänka på att det är SM så det är ingen lätt banan som väntar.

Bollnäs Vicktoria Tällberg ställer upp och tävlar i dressyr.

– Vicktoria har gjort det jättebra i kvaltävlingarna. Nu är hon ganska ny på stor häst och för henne är det här en bra tävling för att skaffa sig rutin.

Mer läsning

Annons