Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs reste sig nästan efter knock

0–3 efter nio minuter – sedan var kvällen förstörd för Bollnäs.

Men hoppet om att nå slutspel lever vidare efter förlusten i Sandviken.

– Så länge vi har en chans så går vi 100 procent för det, säger Pär Törnberg.

Det går inte att ge Sandviken någonting gratis, och absolut inte i Göransson Arena.

Men det var precis vad som hände på onsdagskvällen. 0–3 efter bara nio minuter var just den mardrömsstart som Bollnäs inte behövde.

– SAIK gör bra saker och vi är inte alls påkopplade. Det är tungt när man får släppa in så snabba mål, men det är bra avslut också, säger Bollnäs målvakt Niklas Prytz, som svarade för en stormatch trots åtta insläppta mål.

– Det blev ju några frilägen jag fick rädda, det blir ju så när de får så många.

Efter mardrömsöppningen så tog Bollnäs en timeout och fick stopp på blödningen, fram till 36:e minuten då en misslyckad offsidefälla gav Christoffer Edlund friläge att göra 4–0. Tre minuter senare var det samma visa. Edlund fri, men nu räddade Prytz, bara för att se en framstörtande Erik Pettersson knacka in returen till 5–0.

– Vit tog en time för att väcka oss själva och sedan så spelar vi bättre. Men deras mål på slutet blir jäkligt tunga, säger Prytz.

Bollnäs skapade inte särskilt mycket i första, men fick ändå ett gyllene läge att reducera på straff i 44:e minuten. Men den sköt Andreas Westh utanför.

Men direkt efter paus fick laget en ny straffchans, och då kunde Ville Aaltonen sätta 1–5.

– Nånstans så nollställer man matchen och börjar om, och det gjorde vi till andra halvlek. Vi ville gå ut och visa att vi har nåt att komma med, säger Pär Törnberg.

Aaltonen hade även en hörna i ribban innan Linus Forslund gjorde 6–1 för Sandviken, ett mål som de flesta i Göransson Arena trodde skulle stänga matchen. Men Bollnäs svarade på nytt.

Erik Stoor prickade in 2–6 ur vänsterläge och när Jimmy Lindgren frispelade Ville Aaltonen till 3–6 efter 63 minuten var det viss nerv igen.

– Man ska var ärlig, SAIK var bra. Men när vi får ordning på vårt spel så skapar vi lägen att närma oss, vi har ju bud på 4–6 också, säger Pär Törnberg.

Men några fler reduceringar kom aldrig. Ville Aaltonen missade en straff och ett par hyggliga lägen till som inte gav resultat. Det var i stället hemmalaget som kunde gå upp och fastställa slutresultatet 8–3.

– Det är inte över innan den feta damen sjunger. Nu fokuserar vi på vårt och inte på andra lag. Det är bara vi som kan göra det, säger Niklas Prytz apropå lagets chanser att nå slutspel.

Fyra poäng är det som ska hämtas in – på tre matcher. Men större under har väl skett?