Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs redo för nästa steg

I flera säsonger har Bollnäs varit favorittippat i division 4.

Efter tre raka tredjeplatser vill laget ta nästa steg.

En ny anfallsduo kan vara nyckeln.

– Vi börjar bli redo, säger tränaren Torbjörn Nilsson.

Bollnäs har under många år varit ett av landskapets yngsta och mest talangfulla fotbollslag i division 4. De senaste säsongerna har laget alltid nämnts bland förhandsfavoriterna – men i slutändan har det "bara" resulterat i tredjeplatser.

Men nu tror tränaren Torbjörn Nilsson att laget kan vara moget för avancemang till division 3 södra Norrland.

– Jo, visst känns det väl så. Det känns som att vi börjar bli redo, men det är alltid tufft. Det är klart att vi vill bli bättre än tidigare år, och då finns det inte så många placeringar ovanför det, säger han.

Vad är det som har gjort att ni inte nått hela vägen de senaste säsongerna?

– Jag skulle tro att det har varit orutin och att vi inte orkat en hel säsong. Vi svajar till ibland. Sedan ska man ha flyt, det måste man alltid ha.

Bollnäs har värvat flera namn under försäsongen. Utöver Jens Olsson från Rengsjö i division 3 är det två namn som sticker ut lite extra: Simon Sigvardsson, som gjort cirka 120 mål för Landafors SK i division 6 (nu i division 5) de tre senaste säsongerna, och Fredrik Westlund, skyttekung i division 6-laget Kilafors IF.

– Det är två som går lite rakare mot mål, det är inga krusiduller. Fredrik är bra skolad, löper rätt som forward och kan även spela på andra platser, säger Torbjörn Nilsson.

– Simon är kanske en spelartyp som vi saknat i många år. Stor och stark som kan ta in bollen och vrida och vända. Vi har inte haft någon större konkurrens i anfallet, men nu spetsas det till lite grann med fler som kan hjälpa till att fördela målskyttet.

I söndagens premiär ställs Bollnäs mot Trönö "hemma" på Solrosen.

– Jag vet inte alls var man har Trönö. De har blandat och gett och lämnat walk over i några matcher. Men vi går ut för att få fart på bollen och spela vårt spel. Vi lägger inte så mycket fokus på motståndarna, säger Torbjörn Nilsson.

Simon Sigvardsson får vänta med sin division 4-premiär. Övergången från Landafors är inte klar ännu.