Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs-profilen Leif Lövgren har lämnat oss

Leif Lövgren har lämnat oss. Vi som stod nära Leif visste att han var sjuk. Det är allvarligt, sa Leif för någon månad sedan, men ville inte specificera. Förloppet gick snabbare än vad vi anat.

Nu när vandringsstaven är nedlagd flyter minnena fram. Resor, möten, missionsauktioner och ett nära samarbete under många år.

Leif föddes i Tierp i en banstuga och bodde i många år i Uppsala. Som ung gick han till sjöss och åkte under några år världen runt till hamnar där frestelserna för den unge Leif blev allt för stora.

1984 kom han till Stenbacka i Hälsingland och det blev Leifs räddning. Ganska snart fick han anställning i Saronförsamlingen i Vallsta och därefter i Trosgnistans Mission i Bollnäs. Alltid glad och tjänstvillig. Att hjälpa andra blev hans melodi.

Efter något år tog han initiativ till missionsauktioner som hölls år efter år tills han pensionerades. Genom dessa auktioner har många fått hjälp och flera barnhem har byggts eller fått stöd.

Som gammal sjöman använde Leif bilder från havet och båtarna i både dikter och vittnesbörd.

Nu har mästerlotsen Jesus fört honom genom bränningar och skär till den evigt trygga hamnen.

Leif älskade naturen och missade sällan sina träningspass. Träningsskorna var med på alla resor. Han var stolt över sina medaljer från Stockholm maraton och Lidingöloppet.

Förutom alla vänner och de kan räknas i tusentals världen över, så sörjes han närmast av sin dotter Pia med familj och dottern Frida. Frid över Leifs minne. Leif skulle fylla 76 år i november. Jag säger ”Auf wiedersehen” till en älskad vän.

David Duveskog, Bollnäs