Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs öser på i topp – tack vare konstmålen hemma mot Sala: "Annars är vi lite ur form idag"

Det blixtrade inte lika mycket som vanligt om Bollnäs. Men serieledaren gjorde vad som krävdes – efter konstmål av Dariq Fuad och Simon Sigvardsson.

– Vi är lite ur form, och jag missade två bra lägen. Men jag är väl rätt nöjd ändå, säger Dariq Fuad.

Det ska han nog vara också. Efter Salas chocköppning med ett turlgit mål på inlägg efter sex minuters spel så vände Bollnäs matchen i mitten av första halvlek. Allt tack vare Dariq Fuad.

Och hans 1–1 var ett mål att minnas.

– Det var ett fint mål, jag dribblade tre. Sista spelaren jag hade mot mig skulle pressa upp mot mig så jag tunnlade honom och placerade in bollen till vänster, säger han.

Tio minuter senare drev Fuad in i Salas straffområde och blev nedsparkad – på straffen kunde Ali Reza behärskat rulla in 2–1.

– När de gjorde första målet kändes det lite oroligt, men vi kämpade och kom tillbaka med två snabba mål. Det var bra för oss att få kriga lite idag, säger Dariq Fuad.

Sala var spelmässigt aningen bättre än Bollnäs i andra halvlek, och det märktes att laget saknade skadade (bruten handled) Johan Persson och Hamode Hussein (på studentfirande).

Inget av lagen presterade någon offensiv värd namnet och det krävdes till slut en frispark för att sgäna matchen. Dariq Fuad drog med sig bollen från mitten och fälldes – sedan kunde Simon Sigvardsson med en perfekt slagen boll fastställa 3–1 i 89:e minuten.

– Det är skönt att leda serien, det var en viktig match att vinna också för att hänga av dem lite. Förra säsongen hade vi två poäng vid samma tid. Så det här var bra, säger Dariq Fuad, som med viss oro ser fram mot den dag då Bollnäs lämnar Solrosens konstgräs för huvudarenan på Sävstaås.

– Vi kommer spela kvar fram till juli tror jag, det är skönt att spela här eftersom vi är vana vid konstgräs. Så jag hoppas gräsplanen är bra när vi kommer upp till Sävstaås, så inte bollen hoppar för mycket.

Mycket mer än så hann inte Bollnäsanfallaren säga – intervjun blev avbruten av en liten supporter som ville prata: "Dariq, jag tycker att du är bra jag".

Det är bara att hålla med...

Matchfakta

Bollnäs–Sala 3–1 (2–1)

Mål: 0–1 (6) Gabriel Andersson, 1–1 (16) Dariq Fuad, 2–1 (25) Ali Reza, straff, 3–1 (89) Simon Sigvardsson, frispark.

Publik: 105.