Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs/Nansta klar för final på Strömsholm: "Svåra och utslagsgivande banor"

Bollnäs/Nansta ponnyryttare får rida final på Strömsholm efter helgens seger i Vännäs. Trots krävande banor levererade laget säsongsbästa och vann den allsvenska avslutningen.

Allianslaget Bollnäs Ridsällskap/ Nansta Sportryttare vann den sista omgången av ponnyallsvenskan Elit zon Polar och är därmed klar för finalen i Strömsholm om tre veckor.

Vännäs Ryttarförening stod som arrangör för helgens tävlingar och till start kom även Bollnäs Sportryttare/ Ringnäs RF som inte tog sig vidare till finalen men är kvar i den högsta serien nästa år. Mitt Hjärta avstod och flyttas ned till div 1.

Bollnäs/ Nansta lagledaren Anna Pettersson berättar i bilen på väg hem från tävlingarna:

– Fantastisk roligt! Det var ändå svåra och utslagsgivande banor men våra ryttare gick in i klassen med stort förtroende, framförallt för varandra. Det har hela tiden varit väldigt bra stämning i laget, de har haft roligt och det har varit kravlöst. Och det är nog därför det gått så bra, säger hon..

Pettersson kan förutom lagframgången också glädjas åt dotterns Malvas framgångar. Malva hade flera ponnyer med sig och gjorde tolv starter, resultatet blev tio placeringar och meetingpriset i kategori D.

Brukar det se ut så här?

– Malva har alltid ridit bäst när det blir utomhus, men det rullar på bra nu. Vi har tränat med Alexandra Idehäll och Micke Schultz, och det har varit väldigt bra för Malva.

På vilket sätt?

– Jag tror framförallt att det beror på att hon känner att det är tränare som "tror" på henne. Och det är så viktigt för det får ju barnen att växa.

Förutom Malva red Sandra Wexen, Julia Andersson och rutinerade Amanda Bååth i laget. Amanda vann bland annat en lätt A och var placerad tvåa och trea i medelsvår B. Sandra var individuellt som bäst trea i lätt A och Julia kom tvåa i en inverkansklass.