Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäs MK utan flyt på hemmaisen

En femteplats blev facit för hemmalaget Bollnäs när elitserien fortsatte på Rolandshof i lördags.
– Vi hade inte något vidare flyt, konstaterade lagledaren Gun-Marie Svensson.

Årets andra omgång i elitserien avgjordes under perfekta förhållanden, sju minusgrader och uppehållsväder. Jämtarna bar ett visst favoritskap och lyckades också infria detsamma.

Per-Anders Lindström tog fem förstaplatser och förblev obesegrad för dagen. P-A imponerade, liksom även Fredrik Figge Olsson med sju poäng.

Jämtarna knep totalt 31 poäng, två fler än andraplacerade ÖMK Rundbana från Örnsköldsvik. Ulvarna fanns även de med i kampen om förstaplatsen. Norrköpingslaget blev till slut trea på 28 pinnar.

I Gävle saknades Posa Serenius, upptagen med Sanok cup i Polen (i likhet med ÖMK:s Stefan Svensson). Laget slutade fyra med finske Tomi Tani som den individuellt bästa.

Bollnäs lag bestod av Jonas Lindholm, Daniel Isaksen, norrmannen Jo Saetre samt Mikael Flodin.

Jonas körde bra, men hade inte riktigt marginalerna på rätt sida. Slutade på fyra poäng – fyra tredjeplatser.

– Tja, det är väl så där. Lite bättre hade jag väl hoppats på, sammanfattade han efteråt.

Saetre och Flodin lade beslag på tre pinnar vardera. Isaksen tog en poäng, men kunde mycket väl haft en handfull ytterligare. Vid ett tillfälle stannade han nämligen i ledning i tron att heatet var stoppat. Sammanlagt blev det elva pinnar för hemmalaget.

Nästa anhalt blir Gävle Motorstadion, lördagen den 8 februari.

Kurt Eliasson